V štvrtkovom 2.kole zavíta Feyenoord do tureckého Fenerbahce, kde pôsobí aj Škrtel a Stoch

NETKY.SK • 27 September 2016, 16:40 • 2 min
V štvrtkovom 2.kole zavíta Feyenoord do tureckého Fenerbahce, kde pôsobí aj Škrtel a Stoch

BRATISLAVA - Druhé kolo skupinovej fázy futbalovej Európskej ligy 2016/2017 ponúkne vo štvrtok 24 stretnutí.

slovakia

left justify in out

Anglický Manchester United, ktorý v prvom dueli pred dvoma týždňami prehral v Rotterdame s miestnym Feyenoordom (0:1), tentoraz v rámci A-skupiny vyzve ukrajinskú Zariu Lugansk.

 

"Červení diabli" si v domácom prostredí nepripúšťajú ďalšie zaváhanie. "Vo štvrtok hráme proti Zarii Lugansk. Možno to nie je známy súper, no je to mužstvo, ktoré je v ukrajinskej lige na druhom mieste, pričom v doterajšom priebehu sezóny utrpelo jedinú prehru. Budeme sa snažiť získať o protivníkovi čo najviac informácií. Zaria nie je v skupine EL náhodou, o čom svedčí aj remíza s Fenerbahce (1:1, pozn.)," uviedol vo svojom pravidelnom pondelkovom blogu španielsky legionár z Old Traffordu Juan Mata.

 

"Sledovali sme ostatný ligový duel United proti Leicestru City (4:1, pozn.), takže vieme, že nás čaká ťažký duel. My však veríme v silu nášho tímu a dúfame, že neodohráme taký duel ako Leicester. Vynasnažíme sa podať v defenzíve spoľahlivý výkon. Dúfame, že uhráme priaznivý výsledok," vyhlásil pre oficiálnu klubovú stránku srbský stredopoliar Zarie Željko Ljubenovič.

V ďalšom dueli "áčka" zavíta Feyenoord Rotterdam na ihrisko tureckého Fenerbahce Istanbul, kde pôsobí aj dvojica Slovákov Martin Škrtel a Miroslav Stoch. V holandskom klube odštartoval svoju seniorskú kariéry útočník "Feneru" Robin van Persie, v rotterdamskom tíme pôsobil v rokoch 1999-2004, následne pôsobil dlhých 11 rokov v anglickej Premier League v Arsenale Londýn a Manchestri United. Tridsaťtriročný zakončovateľ však vo štvrtok podľa slov klubového trénera Dicka Advocaata nenastúpi.

 

"Ešte nie je úplne pripravený, aby mohol hrať. V týchto dňoch sa pripravuje s naším kondičným špecialistom a má upravený tréningový plán, aby sa čo najskôr dostal do formy," cituje slová 68-ročného kouča portál fcupdate.nl. Naopak, štvrtkového duelu pri Bospore sa už nevie dočkať ofenzívny univerzál Feyenoordu Dirk Kuyt, ktorý za Fenerbahce hrával tri roky (2012 - 2015). "V Istanbule som strávil skvelé časy. Ľudia v klube boli ku mne milí, dosiahli sme viacero úspechov. Vyhrali sme ligu, pohár aj superpohár. Teším sa, že si vďaka Európskej lige budem môcť ešte raz užiť skvelých priaznivcov Fenerbahce," povedal pre oficiálnu stránku Európskej futbalovej únie (UEFA) 36-ročný Kuyt.

Svojmu bývalému klubu bude v dueli H-skupiny Šachtar Doneck - Sporting Braga čeliť aj tréner ukrajinského zástupcu Paulo Fonseca. Štyridsaťtriročný rodák z afrického Mozambiku viedol Bragu práve pred príchodom do Šachtaru. Ako tréner Bragy dokonca súperil s doneckým klubom vo štvrťfinále minulosezónnej edície EL, portugalský tím neuspel po dvoch prehrách: 1:2 doma a 0:4 vonku. "Zatiaľ mnou nelomcujú žiadne emócie, pretože zápas sa ešte nezačal. O pocitoch budem vedieť najlepšie hovoriť až po ňom. Braga je moje bývalé mužstvo. Viedol som takmer všetkých hráčov zo súčasného kádra, medzi zamestnancami mám mnoho priateľov. Braga má silné mužstvo a myslím si, že bude v miernej výhode - pozná totiž moju futbalovú filozofiu. Na druhej strane, netreba zabúdať ani na to, že aj ja ich poznám veľmi dobre," skonštatoval pre oficiálny web "baníkov" Paulo Fonseca.

Ruský Zenit Petrohrad so slovenským krídelníkom Róbertom Makom v tíme nastúpi v "déčku" proti holandskému AZ Alkmaar. Mužstvo z "Benátok severu" v generálke na duel EL remizovalo v lige na pôde Anži Machačkala 2:2, hoci viedlo dvojgólovým rozdielom. "Mali sme skvelý vstup do zápasu, po osemnástich minútach sme vyhrávali 2:0. Na konci prvej polhodiny súper znížil z penalty a skomplikovalo sa to. Po zmene strán sme chceli zvýšiť naše vedenie, no inkasovali sme. V závere sme mali ešte šance, no gól sme už nedali. Škoda," povedal 25-ročný bratislavský rodák, ktorý hral do 56. min. "Mali sme smolu, zaslúžili si triumfovať. Tento týždeň sa však do Petrohradu vráti Európska liga, venujeme všetku pozornosť duelu s AZ Alkmaar," napísal na twitteri stredopoliar Zenitu Axel Witsel.

Český šampión Viktoria Plzeň, ktorého vedie slovenský kouč Roman Pivarník a pôsobia v ňom piati Slováci (Matúš Kozáčik, Patrik Hrošovský, Jakub Hromada, Michal Ďuriš a Marek Bakoš) sa v dueli E-skupiny predstaví na trávniku premožiteľa Spartaka Trnava v 3. predkole, rakúskeho tímu Austria Viedeň. "Viktoria má v Rakúsku veľký cveng. Je to skvelé mužstvo, navyše český majster. Na zápas s Plzňou sa tešíme. Chceme vyhrať a odskočiť súperovi v tabuľke na päť bodov. V prípade takéhoto scenára by to bol dobrý krok smerom k postupu zo skupiny," myslí si podľa webu ceskenoviny.cz obranca Austrie Patrizio Stronati.

Ďalší viedenský tím Rapid, ktorý bol pre zmenu v play-off EL nad sily iného slovenského mužstva AS Trenčín, nastúpi v rámci F-skupiny na pôde španielskeho Athletica Bilbao. V kádri Rapidu je aj slovenský reprezentačný gólman Ján Novota.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies