V Stuttgarte odsúdili utečenca, ktorý pózoval s hlavami zabitých džihádistov

NETKY.SK • 11 Január 2018, 21:24 • 2 min
V Stuttgarte odsúdili utečenca, ktorý pózoval s hlavami zabitých džihádistov

STUTTGART - Na 18 mesiacov podmienečne odsúdili vo štvrtok v nemeckom Stuttgarte 24-ročného utečenca z Iraku, ktorý v júli 2015 pózoval s hlavami padlých džihádistov z Islamského štátu ako príslušník irackej armády.

slovakia

left justify in out

Vrchný krajinský súd v Stuttgarte uznal obžalovaného za vinného z vojnových zločinov v šiestich prípadoch. Sudca Claus Belling označil za poľahčujúce okolnosti v tomto prípade, že Iračan doteraz nebol trestaný a že jeho vojnové zločiny sa týkali už skôr zabitých nepriateľských bojovníkov.

 

Súdu sa však nepodarilo objasniť okolnosti, za ktorých prišli džihádisti o život, ani kto ich sťal a kto ich hlavy dal k dispozícii. To isté platí aj o prípadnej účasti obžalovaného na ich usmrtení, takže si osvojil argumentáciu obžalovaného, ktorý tvrdil, že sa v inkriminovanom čase nepodieľal na bojových operáciách.

 

Obžalovaný prišiel do Nemecka na jeseň 2015 ako utečenec. Fotografiu, na ktorej pózuje s hlavami zabitých, našli neskôr v jeho smartfóne po tom, čo sa v ubytovni pre žiadateľov o azyl dostal do konfliktu s Afgancom, ktorému sa vyhrážal likvidáciou.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies