V Stuttgarte chytali cirkusového papagája, ktorý sa nechcel vrátiť

NETKY.SK • 12 November 2017, 17:41 • 2 min
V Stuttgarte chytali cirkusového papagája, ktorý sa nechcel vrátiť

STUTTGART - Náročnú záchrannú operáciu 12-ročného Paca absolovali v nedeľu hasiči z nemeckého Stuttgartu. V danom prípade však neišlo o záchranu chlapca, ale samčeka cirkusového papagája druhu ara modrožltá, ktorý počas skúšky odletel trénerovi a usadil sa na neďalekom strome.

slovakia

left justify in out

Informácie priniesli internetové vydania denníka Bild a regionálneho periodika Stuttgarter Nachrichten. Vzhľadom na nepriaznivé daždivé počasie a zvuky vydávané v okolí kačkami sa operenec nedal len tak ľahko "presvedčiť" o nutnosti návratu a pred blížiacimi sa hasičmi sa vždy "mierne posunul" o niekoľko stromov ďalej.

 

Až papagájovmu majiteľovi, talianskemu artistovi aktuálne v službách renomovaného cirkusu Krone Alessiovi Fochesatovi sa podarilo napokon nájsť správny recept. Keď Paco v klietke neďaleko výsuvného rebríka hasičov zbadal "dámu svojho srdca" Gipsy, dlho neváhal, pričom sa ho na druhý pokus podarilo nezraneného odchytiť.

 

Záchranná operácia trvala podľa hovorcu hasičov 90 minút. Jej opakovane aspoň v Stuttgarte nie je v blízkej budúcnosti pravdepodobné, pretože spomínaný cirkus tam už končí hosťovanie. Paco, našťastie, stihne i nedeľňajšie záverečné predstavenie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona