V Stropkove otvorili výstavu fotografií Marika Gombitová - naša rodáčka

NETKY.SK • 4 August 2014, 13:04 • 2 min
V Stropkove otvorili výstavu fotografií Marika Gombitová - naša rodáčka

STROPKOV - V Mestskom múzeu a galérii v Stropkove sprístupnili v sobotu 2. augusta výstavu fotografií venovaných poprednej slovenskej speváčke, skladateľke a držiteľke mnohých ocenení Marike Gombitovej.

slovakia

left justify in out

"Pre mňa je Marika speváčka číslo jeden. Ešte aj teraz, keď počujem jej piesne, tak mi chodí mráz po chrbte," uviedol autor výstavy, Bratislavčan Peter Procházka.

 

Výstavu fotografií žijúcej legendy z obdobia spred tridsiatich rokov sa rozhodol pripraviť pri priríležitosti Gombitovej narodenín (12.9.1956). "Fotografie zachytávajú Mariku aj skupinu Modus v období ich najväčšieho úspechu. Zobrazujú zákulisie a spontánnosť koncertných vystúpení," povedal pre TASR Procházka, ktorý fotografuje od roku 1968 a dokumentuje hlavne kultúrny a literárny život.

 

Na výstavu Marika Gombitová - naša rodáčka pripravil spolu 70 čiernobielych a farebných fotografií z rokov 1976 až 1980, 1998 a z krstu DVD Neberte nám princeznú v roku 2001. Fotografie majú rozmery 30 x 60 cm, 30 x 45 cm, 30 x 40 cm a 30 x 30 cm. "Ide o neopakovateľné situácie. Je to dokument doby, ktorá sa už nezopakuje, ide aj o atmosféru, ktorá v tom období nemala zelenú, sú to unikátne fotografie," dodal Procházka k svojmu projektu s tým, že pre neho má nevyčísliteľnú hodnotu.

 

Výstava je pre verejnosť otvorená do 16. septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies