V stredu skoro ráno začnú s postrekmi komárov

NETKY.SK • 17 Jún 2014, 15:18 • 2 min
V stredu skoro ráno začnú s postrekmi komárov

BRATISLAVA - Na Záhorí začnú v stredu skoro ráno postrekovať komáre. Starostovia obcí už totiž hlásia kalamitný výskyt komárov, Bratislavský samosprávny kraj preto nariadil pozemné postreky.

slovakia

left justify in out

Na boj s otravnými komármi má kraj v rozpočte vyčlenených približne 190-tisíc eur. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja Iveta Tyšlerová.

 

S postrekmi v stredu v skorých ranných hodinách začnú v Plaveckom Štvrtku, Jakubove i Lábe. Vo štvrtok budú komáre postrekovať v Gajaroch, vo Veľkých Levároch a v Stupave. S postrekmi budú pokračovať aj vo Vysokej pri Morave, Zohore, Kostolišti, Malých Levároch, Suchohrade, Záhorskej Vsi, Chorvátskom Grobe a Závode. Podľa predsedu Bratislavského kraja Pavla Freša pri postrekoch komárov komunikujú aj s Okresným úradom životného prostredia v Malackách. 

 

Komáre budú v obciach na Záhorí postrekovať látkou Kontakt. Podľa Tyšlerovej je postrekovacia látka v súlade s platnými technickými normami a právnymi predpismi. "Aplikovaný roztok je v nízkej koncentrácii a rýchlo sa rozkladá na neškodné látky. Neohrozuje preto zvieratá a je šetrný aj k ostatnému hmyzu," priblížila Tyšlerová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies