V stredu sa začne festival Sziget, očakávajú vyše 450-tisíc návštevníkov

NETKY.SK • 10 August 2016, 08:31 • 2 min
V stredu sa začne festival Sziget, očakávajú vyše 450-tisíc návštevníkov

BUDAPEŠŤ - Speváčka a skladateľka Rihanna z Barbadosu bude jedným z ťahákov 24. ročníka festivalu Sziget, ktorý sa začne v stredu 10. augusta na budapeštianskom Starobudínskom ostrove. Podľa spravodajského servera sztarklikk.hu sa už včera na ostrov nasťahovalo vyše 10.000 návštevníkov, permanentky sú už vypredané.

slovakia

left justify in out

Javiskovú techniku 28-ročnej Rihanny, ktorá vystúpi v nultý deň festivalu 11. augusta, dopravia 26 kamiónmi, uviedol denník Blikk. Popri Rihanne sa predstavia aj ďalšie hviezdy ako Muse, Sia, David Guetta, Noel Gallagher's High Flying Birds, The Lumineers a iní. Slovensko bude na European Stage reprezentovať kapela Queer Jane.

 

Hlavný organizátor Károly Gerendai v rozhovore pre denník Népszava dnes uviedol, že usporiadatelia jedného z najväčších festivalov v Európe očakávajú, že vlaňajší rekordný počet 441.000 návštevníkov sa podarí prekonať a že na Sziget príde tentoraz vyše 450.000 ľudí.

 

Tohtoročný rozpočet festivalu dosahuje 5,5 miliardy forintov (17,7 milióna eur), povedal Gerendai a dodal, že je možné, že dosiahnu zisk. Podujatie, na ktorom čaká návštevníkov vyše 1500 programov, potrvá do 17. augusta.

Najviac hostí príde z Holandska, Veľkej Británie, Francúzska, Talianska, Nemecka a Švajčiarska, ale mnohí už tradične aj zo Slovenska. Z roka na rok stúpa aj počet domácich.

 

Festival Sziget, ktorý ponúka priestor aj opere, divadlu, cirkusu, múzeám, výtvarníkom, ale aj milovníkom športu, bol v rokoch 2011 a 2014 vyhlásený za najlepší veľký festival v Európe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona