V stredu sa začne festival Sziget

NETKY.SK • 9 August 2016, 08:34 • 2 min
V stredu sa začne festival Sziget

BUDAPEŠŤ - V stredu 10. augusta sa začne 23. ročník maďarského hudobného festivalu Sziget, ktorý potrvá do 17. augusta.

slovakia

left justify in out

Podujatie sa uskutoční na budapeštianskom ostrove Óbudai a návštevníci a návštevníčky sa môžu okrem bohatého hudobného programu tešiť aj na sprievodné akcie a atrakcie, ako napríklad cirkusový stan. Jednodňové vstupenky na podujatie sú ešte dostupné v predaji cez oficiálnu webstránku podujatia.

 

V prvý deň podujatia hlavný stage ovládnu formácie ako Die Antwood či Chemical Brothers, v piatok to bude zase Jake Bugg, Parov Stelar alebo Rihanna a v sobotu formácie ako Sigur Rós či Muse. V nedeľu návštevníkom a návštevníčkam zahrá napríklad David Guetta, v pondelok Years & Years, Kaiser Chiefs alebo Sia a v utorok The Lumineers, The Last Shadow Puppets a večer uzavrie dídžej Hardwell.

 

Slovenské kapely Fúzy Múzy a Queer Jane zahrajú na Europe stagei, pričom prvú menovanú si bude možné vypočuť 10. augusta a druhú o štyri dni neskôr. V pondelok zase Českú republiku zastúpi beatboxer En.dru.
V aréne Colosseum organizátori pripravili výber elektronickej hudby. Počas festivalu sa v nej predstavia Tale of Us, Woo York Live, Pulsinger & Irl, The Martinez Brothers, Mind Against, Kevin Luke, Sasha, &ME, Boddika, Sharam, Behrouz, Mendo, Sam Paganini, Johannes Heil, Dorisburg (Live), Butch, Nastia, John Digweed Max Cooper a Demi.

 

Okrem menovaných interpretov v rámci podujatia festivalovým nadšencom na rôznych stageoch zahrajú aj Noel Gallagher's High Flying Birds, Bastille, Róisín Murphy, Sum 41, Manu Chao s kapelou La Ventura, Movits!, Bloc Party, Bring Me The Horizon, Chvrches, John Newman, Jess Glynne, Kodaline, M83, Wilkinson, Mo, Naughty Boy, Goran Bregovič Wedding and Funeral Band, Nicky Romero, Travis Scott, Bullet For My Valentine, Skunk Anansie, Afrojack, Zedd, Marky Ramone's Blitzkrieg, Boys Noize, Fidlar, Dillon Francis, Tinie Tempah, Editors a mnohí ďalší.

 

Organizátori Szigetu si pre návštevníkov a návštevníčky pripravili viacero sprievodných akcií, workshopov a atrakcií. Okrem spomínaného cirkusového stanu si budú môcť užiť špeciálne dizajnované Luminarium, oddýchnuť si na Sziget pláži či zabaviť sa na pripravených športoviskách. Okrem toho môžu navštíviť rôzne divadelné predstavenia, tematické večierky a poobzerať si budú môcť aj rôzne umelecké inštalácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies