V stredu sa pred sudcu postaví bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik

NETKY.SK • 4 Júl 2021, 11:14 • 2 min
V stredu sa pred sudcu postaví bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik

BRATISLAVA - Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku začína v stredu (7. júla) súdny proces s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom.

slovakia

left justify in out

Ten čelí obžalobe pre viaceré skutky vrátane prijímania úplatkov, založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny alebo zneužívania právomoci verejného činiteľa

 

Obžalovaný je stíhaný väzobne, aj keď Ústavný súd SR koncom júna vyhovel jeho sťažnosti a zrušil rozhodnutie Najvyššieho súdu SR o jeho ponechaní vo väzbe. NS SR preto bude musieť vo veci rozhodovať opakovane.

 

Mohlo by vás zaujímať: Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik ostáva vo väzbe, rozhodol súd

Kováčika zadržali pri policajnej akcii v októbri minulého roku, pričom po vzatí do väzby sa v novembri vzdal funkcie. Podľa orgánov činných v trestnom konaní spolupracoval so zločineckou skupinou takáčovcov ako aj so skupinou okolo Norberta Bödöra a policajných funkcionárov obvinených v kauze Očistec.

 

Generálna prokuratúra pri kontrole spisov, ktoré obžalovaný dozoroval, zistila, že v prípade piatich trestných vecí je opodstatnená potreba začatia trestného stíhania pre trestný čin zneužívania právomoci verejného činiteľa.

 

Prečítajte si tiež: Norbert Bödör zostáva naďalej vo väzbe


Dušan Kováčik bol na čele Úradu špeciálne prokuratúry od roku 2004, pričom bol do funkcie parlamentom zvolený spolu trikrát.

 

Kritici ho ešte pred zadržaním označovali prezývkou „61:0", keďže spomedzi 61 dozorovaných trestných vecí podľa nich nepodal ani jednu obžalobu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies