V stredu sa bude rozhodovať o obnove konania pre Mikuláša Varehu

NETKY.SK • 19 Máj 2018, 09:17 • 2 min
V stredu sa bude rozhodovať o obnove konania pre Mikuláša Varehu

BRATISLAVA - Špecializovaný trestný súd v Pezinku vytýčil na stredu verejné zasadnutie s odsúdeným Mikulášom Varehom. Ako sa uvádza na internetovej stránke súdu, rozhodovať sa má o návrhu na povolenie obnovy konania.

slovakia

left justify in out

Podľa Trestného poriadku môže súd povoliť obnovu konania "ak vyjdú najavo skutočnosti alebo dôkazy súdu skôr neznáme, ktoré by mohli samy osebe alebo v spojení so skutočnosťami a dôkazmi už skôr známymi odôvodniť iné rozhodnutie o vine alebo vzhľadom na ktoré by pôvodne uložený trest bol v zrejmom nepomere k závažnosti činu alebo k pomerom páchateľa".

Najvyšší súd SR vo februári 2014 na verejnom zasadnutí potvrdil podnikateľovi Mikulášovi Varehovi trest odňatia slobody 11 rokov, ktorý mu uložil Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici. Najvyšší súd Varehovi potvrdil aj peňažný trest 100-tisíc eur. "Pán Zemplína" bol konateľom a spoločníkom v takmer 80 firmách, ktoré vytvoril, aby mohli vzájomne obchodovať.

 

Trestná činnosť sa diala v rokoch 2008 až 2011, najmä v okrese Trebišov. Pri obchodoch s euroočkami a lykožrútmi išlo o spoločnosti Shen Tian, TVX SK, BRSC, Global-Mix, Venikom, Baravin a iné. Podľa súdu Mikuláš Vareha vytvoril v rámci svojich firiem „daňový raj“, keďže ich zaťažoval DPH vo výške 16, maximálne 17 percent.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies