V stredu sa bude rokovať v parlamente o zvýšení minimálnej mzdy od januára o 30 eur

NETKY.SK • 11 Október 2016, 16:15 • 2 min
V stredu sa bude rokovať v parlamente o zvýšení minimálnej mzdy od januára o 30 eur

BRATISLAVA - Vláda by sa mala v stredu zaoberať návrhom ministra práce a sociálnych vecí Jána Richtera na zvýšenie minimálnej mzdy na Slovensku od začiatku budúceho roka z terajších 405 eur na 435 eur.

slovakia

left justify in out

Najnižší hrubý zárobok za každú odpracovanú hodinu by tak budúceho roka stúpol na 2,5 eura zo súčasných 2,328 eura. Odborári presadzovali nárast minimálnej mzdy na 442 eur a zamestnávatelia ponúkli návrh na zvýšenie budúcoročnej minimálnej mzdy na 430 eur. Od začiatku budúceho roka pritom odpočítateľná položka na zdravotné poistenie opäť zostane vo výške 380 eur, a preto rovnako ako v tomto roku v plnej miere nepokryje sumu najnižších zárobkov.


Ministri by mali rokovať aj o pláne predchádzania plytvaniu potravinami, ktorý má na rokovanie vlády predložiť ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná. Materiál analyzuje situáciu v oblasti potravinových strát a plytvania potravinami na Slovensku a stanovuje konkrétne ciele a opatrenia na predchádzanie plytvaniu potravinami. "Základnými cieľmi predloženého plánu je vypracovanie jednotnej metodiky na kvantifikáciu potravinových strát a plytvania, identifikácia hlavných príčin plytvania potravinami a možnosti ich odstránenia, či možnosti opätovného využitia vyplytvaných potravín," uviedlo ministerstvo. Súčasťou rokovania vlády má byť aj stratégia bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci v Slovenskej republike na roky 2016 až 2020 a program jej realizácie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies