V stredu odštartuje dopravná akcia Rýchlostný maratón, merať budú na 386 miestach

NETKY.SK • 18 Apríl 2017, 14:21 • 2 min
V stredu odštartuje dopravná akcia Rýchlostný maratón, merať budú na 386 miestach

BRATISLAVA - Už v stredu na slovenských cestách odštartuje 24-hodinová dopravno-preventínva akcia Rýchlostný maratón 2017.

slovakia

left justify in out

Na vybraných takmer 400 úsekoch, ktoré mohla už tretí rok po sebe navrhovať aj verejnosť, budú policajti merať rýchlosť. Počas siedmich dní dostali takmer 280 podnetov, v ktorých občania navrhli vyše 300 miest a úsekov.

 

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, policajti všetky vyhodnotili aj z hľadiska bezpečnosti, keďže nie všetky boli vhodné, napríklad by sa na nich nedalo zastaviť vozidlo, a zostavili zoznam “Top navrhovaných úsekov“. K návrhom od občanov následne policajti pridali ďalšiu stovku úsekov a výsledný zoznam obsahuje 386 miest.

 

Uverejnené budú aj na oficiálnej facebookovej stránke polície. Napriek tomu, že ide o preventívnu akciu, závažné priestupky budú policajti riešiť nekompromisne a navrhované úseky budú podľa potreby kontrolovať počas celého roka. 

Prekročená rýchlosť je druhou najčastejšou príčinou dopravných nehôd. Okrem Slovenska sa do tejto preventívnej akcie zapoja Cyprus, Česká republika, Nemecko, Španielsko, Estónsko, Fínsko, Maďarsko, Chorvátsko, Taliansko, Írsko, Luxembursko, Litva, Lotyšsko, Portugalsko, Rumunsko, Slovinsko, Srbsko, Veľká Británia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies