V stredu bude prvá diskusia trojice prezidentských kandidátov

NETKY.SK • 20 Apríl 2013, 11:39 • 2 min
V stredu bude prvá diskusia trojice prezidentských kandidátov

BRATISLAVA – V stredu bude prvá diskusia troch kandidátov na prezidenta Jána Čarnogurského, Andreja Kisku a Radoslava Procházku. Konať sa bude v rámci týždňového festivalu Bratislavské Hanusove Dni (BHD) v Univerzitnom pastoračnom centre. Diskutovať budú na témy ako by mal vyzerať dobrý štát, aká je úloha prezidenta v dobrom štáte a aký je postoj prezidentských kandidátov k Bohu, náboženstvu a životu.

slovakia

left justify in out

Prezidentské voľby budú na jar v roku 2014. Spomínaná trojica už ohlásila svoj záujem kandidovať. Do 15. mája sa má ku kandidatúre vyjadriť Pavol Hrušovský z KDH.

Spoločenstvo Ladislava Hanusa (SLH) je občianskym združením mladých absolventov a študentov vysokých škôl, ktorí prijali víziu prispievať k poznávaniu a aktívnemu rozvíjaniu kresťanskej viery a kultúry na Slovensku. SLH je katolíckym spoločenstvom, ktoré je zároveň otvorené pre všetkých kresťanov a všetkých ľudí hľadajúcich pravdu. 

Na BHD odznejú aj prednášky o slobode či otroctve sexu, Galileo Galilei v podaní profesora z Oxfordu, Boh alebo zlato. Podujatie začne v nedeľu o 10:30 svätou omšou v Katedrále sv. Martina, ktorú bude celebrovať bratislavský arcibiskup metropolita Stanislav Zvolenský. 

Organizátori zo Spoločenstva Ladislava Hanusa chcú najmä mladým, ale aj širokej verejnosti už po druhýkrát ponúknuť kritický pohľad na vzťah kresťanskej kultúry a súčasnej spoločnosti. Od nedele až do soboty sa každý večer na dvoch miestach v Bratislave stretnú zaujímaví hostia a témy s verejnosťou. 

Nadšencov písaného slova vrámci BHD môže nadchnúť konfrontácia liberálneho a konzervatívneho prúdu medzi Michalom Hvoreckým a Martinom Leidenfrostom. O hĺbke svojich záberov budú diskutovať fotografi Andrej Bán, Matúš Zajac a Boris Németh, pričom divákov čaká aj prezentácia časti ich tvorby. Vzrušujúca môže byť aj výmena názorov uznávaných znalcov umenia pri téme: Spasí krása svet? 

Do maratónu dvanástich prednášok a diskusií patrí aj tematika podnikania, filantropie, či komunikácie Katolíckej cirkvi s bratislavským pomocným biskupom Jozefom Haľkom. Historicko-teologickú náplň má mať prednáška o Jane z Arku, téma Sex: oslobodzuje či zotročuje? je v réžii profesorky Helen M. Alvaré z George Mason University vo Washingtone. Festival uzavrie reflexia slovenskej spoločnosti pod názvom Quo vadis, Slovensko? 

Miestami podujatí sú priestory Univerzitnej knižnice, Univerzitného pastoračného centra na internátoch Mlyny, vysoké školy múzických aj výtvarných umení, Dom Quo Vadis, či priestory The Spot v Obchodnom dome Dunaj.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies