V Stredozemnom mori zomiera alebo sa stráca trojnásobne viac migrantov

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 16:22 • 2 min
V Stredozemnom mori zomiera alebo sa stráca trojnásobne viac migrantov

BERLÍN - Množstvo ľudí, ktorí zahynuli alebo sa stratili pri pokuse dostať sa od začiatku tohto kalendárneho roka cez strednú oblasť Stredozemného mora, sa oproti rovnakému časovému úseku vlaňajška trojnásobne zvýšilo, informovala dnes Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM).

slovakia

left justify in out

Do 19. marca prišlo o život alebo je stále nezvestných 481 migrantov alebo utečencov, pričom v roku 2016 IOM evidovala k tomuto dátumu 159 prípadov, uviedol hovorca organizácie Joel Millman.

 

Talianske pobrežné hliadky vyzdvihli počas uplynulého víkendu z chatrných člnov plaviacich sa smerom do Európy vyše 3300 migrantov. Do Talianska sa tak od začiatku roka dosiaľ priplavilo vyše 20.000 ľudí. Vlani ich za prvých štvrťrok prišlo takmer 18.800.

 

So začiatkom jari a s lepším počasím zvyčajne narastá aj množstvo prichádzajúcich migrantov. Millman však zhodnotil, že napriek tomu je tento počet mŕtvych takto začiatkom roka nezvyčajne vysoký.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies