V Stredozemnom mori zachránili ze jeden deň znova vyše 1100 migrantov

NETKY.SK • 27 September 2017, 15:03 • 2 min
V Stredozemnom mori zachránili ze jeden deň znova vyše 1100 migrantov

RÍM - Po dramatickom poklese počtu migrantov prichádzajúcich do Talianska zachránili na mori južne od krajiny v priebehu jedného dňa znova viac ako 1100 ľudí.

slovakia

left justify in out

V utorok lode z Talianska a ďalších európskych krajín zachytili v Stredozemnom mori celkovo 1105 migrantov, oznámil dnes hovorca Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) Flavio Di Giacomo.

 

V uplynulých týždňoch a mesiacoch sa počty migrantov, ktorých zachránili a previezli do Talianska, výrazne znížili. Údaje talianskeho ministerstva vnútra ukazujú, že tento mesiac ich bolo zatiaľ (do pondelka 25. septembra) celkove 4324. V auguste bol tento počet ešte nižší - do talianskych prístavov dopravili približne 3900 ľudí.

 

Vláda v Ríme zintenzívnila úsilie odradiť migrantov od cesty do Európy, odkedy sa dostalo do Talianska v máji (takmer 23.000) a júni (približne 23.500) mimoriadne mnoho ľudí zachránených na mori. Talianske námorné sily podporujú líbyjskú pobrežnú stráž pri kontrole výsostných vôd a boji proti pašerákom ľudí, ktorí migrantov za veľké sumy peňazí posielajú smerom do Európy v člnoch nevhodných na plavbu po mori.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies