V Stredozemnom mori zachránili za 48 hodín vyše 1000 migrantov

NETKY.SK • 24 Február 2017, 06:46 • 2 min
V Stredozemnom mori zachránili za 48 hodín vyše 1000 migrantov

SICÍLIA - Výsledkom niekoľkých operácií v Stredozemnom mori je viac než 1000 zachránených migrantov. Informovala o tom dnes hovorkyňa mimovládnej organizácie Proactiva Open Arms.

slovakia

left justify in out

Záchranári našli v troch gumených člnoch plaviacich sa severne od pobrežia Líbye spolu 332 ľudí, uviedla hovorkyňa nadácie, ktorá prevádzkuje záchrannú loď Golfo Azzurro.

 

Prvý čln lokalizovali 25 míľ od pobrežia, na jeho palube sa viezlo 99 ľudí vrátane dvoch tehotných žien, niekoľko pasažierov malo popáleniny.

 

Loď našla dnes popoludní tiež ďalšie dva člny a zachránila všetkých 233 ľudí na palube. Posádka Golfo Azzurro ich následne odviezla do prístavu v Sicílii.

 

Talianska pobrežná stráž zasa hlásila, že v stredu počas celkovo siedmich záchranných misií vyzdvihli z člnov v Stredozemnom mori spolu 730 migrantov.

 

Medzinárodná organizácia pre migrantov (IOM) zaevidovala od začiatku tohto roka 13.700 ľudí, ktorým sa podarilo prekonať nebezpečnú cestu cez more do Európy. Najmenej 272 ľudí túto cestu neprežilo alebo sú nezvestní, dodala IOM.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies