V Stredozemnom mori zachránili talianske úrady počas Vianoc 1250 migrantov

NETKY.SK • 27 December 2014, 09:21 • 2 min
V Stredozemnom mori zachránili talianske úrady počas Vianoc 1250 migrantov

RÍM - Takmer 1250 migrantov zachránili počas vianočných sviatkov v Stredozemnom mori, z ktorého tiež vytiahli päť tiel utečencov, oznámili dnes talianske úrady.

slovakia

left justify in out

Migrantov zachránili pri štyroch samostatných operáciách vo vodách medzi severnou Afrikou a Sicíliou, na ktorých sa v priebehu uplynulých štyroch dní zúčastnili lode z Talianska a ďalších krajín, napísala agentúra Reuters.
      

Všetkých migrantov i nájdené telá prevážali na Sicíliu talianskymi plavidlami, z nich približne 900 ľudí na palube lode Etna, uviedli talianske námorné sily. Štyri telá objavila v mori posádka cyperskej lode a ďalšie loď z Malty. Nie je jasné, ako tieto obete zomreli.
      

Admirál Pier Paolo Ribuffo pre televíziu RaiNews24 z jednej z lodí povedal, že stav migrantov je všeobecne dobrý a že na lodi Etna na prvý sviatok vianočný porodila žena z Nigérie chlapca. Veliteľ dodal, že zachytené vratké lode s migrantmi vyplávali z Líbye a že väčšina utečencov na nich pochádza zo strednej Afriky.
      

Podľa štatistiky UNHCR prišlo pri pokusoch preplaviť sa cez Stredozemné more v tomto kalendárnom roku o život už celkovo viac ako 3400 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies