V Stredozemnom mori zachránili takmer 800 utečencov

NETKY.SK • 28 September 2015, 10:30 • 2 min
V Stredozemnom mori zachránili takmer 800 utečencov

RÍM - Pri siedmich operáciách v Stredozemnom mori zachránili v nedeľu celkovo 795 utečencov. Plavili sa na nafukovacích plavidlách, keď sa ešte v líbyjských vodách dostali do ťažkostí, oznámila večer talianska pobrežná stráž.

slovakia

left justify in out

Utečencov dostali do bezpečia aj za pomoci lodí talianskych námorných síl, humanitárnej organizácie Lekári bez hraníc (MSF) a stredomorskej misie Európskej únie EUNAVFOR Med, informujú agentúry DPA a APA.

 

Po smrti približne 700 utečencov pri tragédii pri líbyjskom pobreží EÚ v máji rozhodla o trojstupňovom pláne boja proti prevádzačstvu. V súčasnosti prebieha prvá fáza, pri ktorej zatiaľ zhromažďujú informácie o sieťach pašerákov.

 

Rozšírená druhá fáza misie má začať 7. októbra. Lode pašerákov ľudí budú môcť počas nej v medzinárodných vodách aj ničiť a pašerákov zadržiavať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies