V Stredozemnom mori zachránili takmer 800 migrantov

NETKY.SK • 9 Január 2015, 16:11 • 2 min
V Stredozemnom mori zachránili takmer 800 migrantov

RÍM - Celkovo 783 migrantov zachránili z lodí v Stredozemnom mori za uplynulých 24 hodín, oznámili dnes talianske námorné sily.

slovakia

left justify in out

Námorníctvo uviedlo, že jeho plavidlo Libra preváža na taliansku pevninu 373 migrantov, ktorí sa nachádzali na troch rôznych lodiach vo vodách medzi Líbyou a Sicíliou.
     

Dva remorkéry a obchodná loď zasahovali pri líbyjskom pobreží, kde zachránili ďalších 263, 70 a 77 ľudí, informovali talianske úrady, na ktoré sa odvoláva agentúra DPA.
     

Talianske námorné sily hliadkujú v Stredozemnom mori v rámci misie Triton, zameranej na záchranu migrantov, ktorá pod vedením pohraničnej agentúry Európskej únie (Frontex) nahradila koncom minulého roka taliansku operáciu Mare Nostrum.
     

Väčšina migrantov smerujúcich do Európy z Afriky a Blízkeho východu vyráža na lodiach z Líbye, ktorá upadla do chaosu po zvrhnutí Muammara Kaddáfího v roku 2011. Po príchode do Talianska mnohí migranti odídu do ďalších krajín EÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies