V Stredozemnom mori sú v núdzi tri člny s migrantmi

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 15:46 • 2 min
V Stredozemnom mori sú v núdzi tri člny s migrantmi

ŽENEVA - Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) v pondelok informovala, že jej pobočka v Ríme zachytila núdzové volanie z medzinárodných vôd Stredozemného mora, podľa ktorého potrebujú pomoc ďalšie tri člny po tom, ako sa pri nehodách z uplynulých dní utopili stovky nelegálnych migrantov.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia organizácie so sídlom v Ženeve volajúci uvádzal, že sa nachádza v jednom z potápajúcich sa člnov spolu s asi 300 ďalšími pasažiermi, pričom 20 z nich už bolo podľa neho mŕtvych. Podrobnosti o zvyšných plavidlách neposkytol. Organizácia nezverejnila, z ktorej časti Stredozemného mora volanie prišlo, ako ani žiadne iné informácie. Grécka pobrežná stráž medzitým hlásila záchranu niekoľkých desiatok migrantov z člna pri ostrove Rodos. Nabehnutie plavidla na plytčinu si podľa nej vyžiadalo najmenej troch mŕtvych.

 

Približne 110 kilometrov od pobrežia Líbye sa v nedeľu prevrátila loď s najmenej 700 migrantmi, z ktorých sa podľa talianskej pobrežnej stráže podarilo zachrániť len 28. Udalosť predstavuje jednu z najhorších tragédií v súvislosti s masovým prílevom nelegálnych migrantov do Európy naprieč Stredozemným morom. V prípade potvrdenia počtu obetí by celková bilancia od začiatku roka presiahla 1500 mŕtvych.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies