V Stredozemnom mori stroskotala ďalšia loď, desiatky migrantov pravdepodobne zahynuli

NETKY.SK • 15 November 2016, 14:02 • 2 min
V Stredozemnom mori stroskotala ďalšia loď, desiatky migrantov pravdepodobne zahynuli

RÍM - Desiatky ľudí pravdepodobne zahynuli pri stroskotaní lode s migrantmi, ktorá sa v pondelok večer potopila v Stredozemnom mori približne 55 kilometrov od líbyjského pobrežia. Doteraz sa podarilo nájsť šesť tiel, informovala dnes talianska agentúra ANSA.

slovakia

left justify in out

Posádka ropného tankera, ktorý sa plavil neďaleko miesta nešťastia, vytiahla z mora 15 ľudí. Premiestnili ich na palubu plavidla talianskej pobrežnej stráže, ktoré ich prepraví do mesta Catania na ostrove Sicília.

 

Neskôr bolo zachránených ďalších 114 migrantov, prichádzajúcich zo západnej Afriky. Podľa talianskej pobrežnej stráže sú po stroskotaní lode nezvestné ďalšie desiatky ľudí, po ktorých jej plavidlá pátrajú. Podľa Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) zomrelo v tomto roku pri pokuse dostať sa do Európy cez Stredozemné more viac ako 4200 ľudí, teda viac ako v uplynulom roku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies