V Stredozemnom mori sa od začiatku roka utopilo už takmer 3000 migrantov

NETKY.SK • 22 Júl 2016, 17:07 • 2 min
V Stredozemnom mori sa od začiatku roka utopilo už takmer 3000 migrantov

ŽENEVA - Počet migrantov, ktorí prišli v tomto roku o život pri pokusoch dostať sa cez Stredozemné more do Európy, sa už blíži k číslu 3000. Uviedla to dnes v Ženeve Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM).

slovakia

left justify in out

"Číslo 3000 tento rok nepochybne dosiahneme o mesiace skôr než v niektorom z predošlých dvoch rokov," uviedol podľa agentúry DPA hovorca IOM Joel Millman. Takýto vysoký počet úmrtí migrantov bol podľa údajov organizácie v predošlom roku dosiahnutý až v októbri a v roku 2014 v septembri.

 

Od januára tohto roka zaznamenala IOM na mori 2977 úmrtí migrantov. K väčšine z nich došlo od marca, keď vo vodách Stredozemného mora zahynie podľa IOM v priemere 20 migrantov denne. Najviac úmrtí zaznamenala organizácia na trase medzi Líbyou a Talianskom.

 

Podľa predstaviteľa misie IOM v Líbyi však tamojšia pobrežná stráž zlepšila zber údajov o migrantoch pokúšajúcich sa dostať do Európy a zaznamenala tiež určitý úspech pri zmarení viacerých takýchto nebezpečných plavieb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona