V Stredozemnom mori opäť zachránili migrantov

NETKY.SK • 20 Máj 2017, 14:17 • 2 min
V Stredozemnom mori opäť zachránili migrantov

RÍM - Viac než 2100 ľudí zachránili za posledných 24 hodín z plavidiel s migrantmi v centrálnej časti Stredozemného mora. Pri operáciách našli tiež jedno telo, oznámila dnes talianska pobrežná stráž.

slovakia

left justify in out

Migrantov zachytili v piatok a v noci na dnes na 17 rôznych člnoch. Sedem ľudí vrátane bábätka vo veku 45 dní bolo podľa oznámenia v kritickom stave, preto ich previezli do nemocníc rýchločlnmi.

Na záchranných operáciách sa podieľali okrem talianskej pobrežnej stráže aj španielska loď z námornej misie EÚ Eunavfor, dve nákladné lode a plavidlá nemeckých mimovládnych organizácií Jugend Rettet a Sea Eye.

Od začiatku roka dorazilo podľa Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) do Európy viac ako 55.000 ľudí, veľká väčšina z nich (83 percent) práve na talianske pobrežie.

Ministerstvo vnútra v Ríme uviedlo, že počet "novoprišelcov" sa v období od 1. januára do 19. mája v porovnaní s rovnakým časovým úsekom vlaňajška medziročne zvýšil o 35 percent. Smrť našlo pri riskantnej plavbe na starý kontinent v roku 2017 doteraz vyše 1300 ľudí.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies