V Stredozemnom mori najnovšie zachránili takmer 2-tisíc migrantov

NETKY.SK • 4 December 2015, 09:48 • 2 min
V Stredozemnom mori najnovšie zachránili takmer 2-tisíc migrantov

RÍM - Námorné sily Talianska, Španielska a Británie spoločne s organizáciou Lekári bez hraníc (MSF) zachránili počas uplynulého dňa a noci v Stredozemnom mori takmer 2000 migrantov plaviacich sa do Európy, čo predstavuje vysoké číslo vzhľadom na terajšie ročné obdobie, v ktorom zvyčajne nastáva pri tomto druhu migrácie útlm.

slovakia

left justify in out

Agentúra DPA o tom informuje s odvolaním sa na dnešné vyhlásenie talianskej pobrežnej stráže.

 

Podľa vyhlásenia vyzdvihlo na mori 458 ľudí plavidlo samotnej talianskej pobrežnej stráže, zatiaľ čo ďalších približne 300 zachránili talianske námorné sily. O záchranu zvyšných 1226 ľudí sa postarali Španieli (286), Briti (416) a posádka súkromnej záchrannej lode využívanej organizáciou MSF (524).

 

Zúčastnené plavidlá Španielska a Británie sú nasadené do prebiehajúcej protipašeráckej a záchrannej misie Európskej únie v Stredozemnom mori (NAVFOR Med).

 

Podľa údajov Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) zaznamenali počas novembra v Taliansku vylodenie 2478 migrantov, zatiaľ čo v júni, keď ich prílev vrcholil, hlásili až 23.186 osôb. Od začiatku tohto roka sa doplavilo do Talianska najmenej 143.114 migrantov pochádzajúcich prevažne z afrických krajín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies