V Stredomorí zachránili za jediný deň 2700 migrantov

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 00:08 • 2 min
V Stredomorí zachránili za jediný deň 2700 migrantov

RÍM - V priebehu jediného dňa sa dnes pri 13 separátnych akciách neďaleko líbyjského pobrežia podarilo v Stredozemnom mori zachrániť asi 2700 migrantov. Informáciu priniesla tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na taliansku pobrežnú stráž.

slovakia

left justify in out

Utečenci smerujúci do Európy sa nachádzali v deviatich člnoch a štyroch ďalších plavidlách.

 

Na záchranných operáciách sa podieľali popri talianskej pobrežnej stráži aj posádka nemeckej lode Werra, plavidlá talianskeho námorníctva a Lekárov bez hraníc.

 

Taliansko je spoločne s Gréckom hlavnou cieľovou krajinou utečencov z čierneho kontinentu, ako aj krajín Blízkeho východu pri ich úsilí dostať sa na starý kontinent. Práve v súvislosti s náporom migrantov na tieto dve krajiny Európska komisia navrhovala záväzné kvóty pre rozdelenie utečencov do jednotlivých členských štátov, čo však napokon vďaka odporu viacerých krajín vrátane Slovenska neprešlo. Jednotlivé členské štáty však deklarovali solidaritu a mienia rôzne počty migrantov prijať na princípe dobrovoľnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies