V strednej Európe prevláda politika zdravého rozumu, ako jediná sa snaží zastaviť migračnú vlnu

NETKY.SK • 25 Október 2017, 11:39 • 2 min
V strednej Európe prevláda politika zdravého rozumu, ako jediná sa snaží zastaviť migračnú vlnu

BUDAPEŠŤ - V strednej Európe prevláda politika zdravého rozumu, podľa ktorej by krajiny mali chrániť seba a svojich občanov - a na to je potrebná prísna ochrana štátnych hraníc, vyhlásil v stredu maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.

slovakia

left justify in out

"V tom, že jav migrácie bude trvať aj naďalej, vládne konsenzus," povedal šéf diplomacie v relácii 180 minút verejnoprávneho rozhlasu Kossuth Rádió. "A zhoda je aj v tom, že prisťahovalectvo je možné zrušiť v prípade, ak sa podarí zlikvidovať jeho príčiny," dodal.

 

Na to je však podľa jeho slov potrebné obnoviť schopnosť sebaobrany vo forme účinnej ochrany hraníc, pretože doposiaľ dosiahnuté výsledky - napríklad dodržanie dohody s Tureckom - sú závislé od dobrej vôle iných.

 

V súvislosti s úspechom medzinárodnej koalície v boji proti teroristickej organizácii Islamský štát (IS) Szijjártó poznamenal, že teroristi sú "rozhorčení a nahnevaní". Možno teda očakávať, že zneužitím prisťahovaleckej vlny sa v budúcnosti pokúsia dostať do Európy rekordné množstvo teroristov.

 

Mohlo by vás zaujímať: Kontrola občanov tretích krajín na území Schengenu bude posilnená, tvrdí Beňová



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona