V stredisku Lopušná dolina vyvrcholí zimná lyžiarska sezóna karnevalom

NETKY.SK • 9 Marec 2012, 12:25 • 2 min
 V stredisku Lopušná dolina vyvrcholí zimná lyžiarska sezóna karnevalom

V stredisku Lopušná dolina vyvrcholí zimná lyžiarska sezóna karnevalom

slovakia

left justify in out

img

Zimná lyžiarska sezóna v stredisku Lopušná dolina, okres Poprad, vyvrcholí v nedeľu 11. marca karnevalom. Vedúci strediska Ondrej Zoričák pre TASR uviedol, že je to tradičné podujatie, ktoré organizujú už viac ako 10 rokov, tentoraz termín posunuli, aby im akciu nepokazilo počasie a odmäk.
      „Podmienky máme momentálne veľmi dobré, svah je trochu tvrdý, masky môžu prísť lyžovať už od 08.30 h až do záverečnej. Niekedy v priebehu dňa sa uskutoční hromadná jazda všetkých masiek,“ priblížil Zoričák. Spomedzi všetkých masiek na záver vylosujú 20 detských a päť dospelých, ktoré aj ocenia. „V minulosti sme mali porotu, ktorá masky hodnotila, ale to sa nám neosvedčilo, pretože to nebolo objektívne,“ vysvetľuje Zoričák. Každá maska pri zápise dostane poradové číslo a lyžovať môže celý deň za dve eurá. 
      „Je to také vyvrcholenie zimnej sezóny, hoci lyžovať sa u nás bude ešte aj potom, teda kým nám to počasie dovolí,“ ubezpečil vedúci strediska, ktorý zhodnotil zimnú sezónu v Lopušnej doline ako dobrú. „Bola o trošku lepšia ako minulý rok, kedy to bolo kritické,“ dodal. 
      Sezónu podľa neho tento rok čiastočne zhoršili predovšetkým silné mrazy a úbytok školských lyžiarskych zájazdov. „Lyžiarske výcviky sú už len dobrovoľné, čo je škoda, pretože aspoň tu pod Tatrami by to malo byť povinné, aby deti nesedeli len doma za počítačmi, ale vyšli trošku aj do prírody,“ konštatoval Zoričák. V stredisku stále pociťujú úbytok poľských a maďarských návštevníkov, ktorý zaznamenali prvýkrát po príchode eura. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona