V Štrasburgu otvorili centrum pre aplikáciu drog pre Francúzov i Nemcov

NETKY.SK • 8 November 2016, 10:53 • 2 min
V Štrasburgu otvorili centrum pre aplikáciu drog pre Francúzov i Nemcov

ŠTRASBURG - Vo francúzskom Štrasburgu otvorili v pondelok centrum pre bezpečnejšiu konzumáciu drog, ktoré je určené pre drogovo závislých z Francúzska i blízkeho Nemecka. Informovala o tom dnes rozhlasová stanica Europe 1.

slovakia

left justify in out

Zariadenie nazvané Argos sa nachádza v areáli univerzitnej nemocnice a spravuje ho združenie Ithaque. Ide o zariadenie s plochou 300 metrov štvorcových, v ktorom je recepcia, priestory na aplikáciu drogy i oddychová zóna.

 

Podľa Daniele Baderovej, riaditeľky združenia Ithaque, vyškolený personál bude "klientom" poskytovať bezpečný sterilný injekčný materiál, ale nebude nijako ovplyvňovať ich konanie.

 

Centrum Argos je otvorené aj pre drogovo závislých z priľahlého nemeckého regiónu Ortenau v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko, kde takéto zariadenie chýba.

 

Podobné stredisko otvorili začiatkom októbra aj v Paríži. Toto zariadenie má kapacitu pre 300-450 narkomanov denne. V centre sa nachádza 12 miest určených na "konzumáciu", sála na "inhaláciu", oddychová zóna, kaviareň a kancelárie. Pokiaľ si to klienti budú želať, môžu parížske toto stredisko navštíviť aj niekoľkokrát denne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona