V Štrasburgu čaká premiéra Fica dvojdňový program

NETKY.SK • 5 Júl 2016, 12:00 • 2 min
V Štrasburgu čaká premiéra Fica dvojdňový program

BRATISLAVA - Premiéra Roberta Fica čaká oddnes v Štrasburgu dvojdňový program. Poslanci Európskeho parlamentu v stredu ráno budú diskutovať o prioritách slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie. Stane sa tak potom, ako v utorok ráno holandský premiér Mark Rutte zhodnotí úspechy predchádzajúceho, holandského predsedníctva. Fico bude hovoriť aj s konferenciou predsedov EP, kde s predsedami frakcií rozoberie postavenie SR a jeho úlohy pri predsedníctve.

slovakia

left justify in out

Ambíciou prvého slovenského predsedníctva v Rade EÚ je zvýšiť jednotu, súdržnosť a odolnosť Únie voči vonkajším i vnútorným výzvam a posilniť dôveru občanov v európsky projekt. Podľa vládou schváleného programu predsedníctva sa chceme okrem toho zamerať na štyri jednotlivé priority – hospodársky silnú Úniu, moderný jednotný trh, udržateľnú migračnú a azylovú politiku a globálne angažovanú Európu.


Predsedu vlády čaká aj stretnutie so šéfom europarlamentu Martinom Schulzom. S ním premiér hovoril aj koncom mája na slovenskej pôde, keď Schulz navštívil Bratislavu v rámci Národného konventu o EÚ, kde predseda EP vystúpil s príhovorom.


Premiér vystúpi v Európskom parlamente počas júlového plenárneho zasadnutia. Okrem vystúpení slovenského a holandského predsedu vlády čakajú europoslancov aj body súvisiace s brexitom, úpravou viacročného rozpočtu EÚ za účelom lepšieho zvládania kríz a taktiež budú hlasovať o zriadení Európskej pohraničnej a pobrežnej stráže, ktorá sa by mala uviesť do praxe práve počas SK PRES.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies