V štáte Georgia popravili bývalého príslušníka vojenského námorníctva

NETKY.SK • 18 Február 2016, 08:30 • 2 min
V štáte Georgia popravili bývalého príslušníka vojenského námorníctva

ATLANTA - V americkom štáte Georgia popravili dnes bývalého príslušníka amerického vojenského námorníctva Travisa Hittsona. Ten bol odsúdený na smrť za brutálnu vraždu svojho spolubojovníka, ktorú spáchal v roku 1992. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa úradov v Georgii bol Hittson vyhlásený za mŕtveho o 20.14 h miestneho času (02.14 h SEČ) po tom, ako mu bola v nápravnom zariadení v meste Jackson podaná smrtiaca injekcia.


Hittson bol odsúdený na smrť za vraždu spolubojovníka Conwaya Utterbecka, ktorú spáchal spolu s ďalším príslušníkom vojenského námorníctva Edwardom Vollmerom v apríli 1992.


Podľa súdneho spisu Hittson (45), ktorý v čase spáchania zločinu slúžil v meste Pensacola v štáte Florida, odišiel spolu s Vollmerom a Utterbeckom do domu Vollmerových rodičov v meste Warner Robins v Georgii. Hittson s Vollmerom následne odišli do mesta, kde konzumovali alkoholické nápoje. Po návrate domov Utterbecka zabili a jeho telo pomocou píly rozštvrtili.


Hittsonovi právnici žiadali pre svojho klienta zmenu rozsudku smrti na doživotné väzenie, pričom argumentovali tým, že ho na Utterbeckovu vraždu naviedol Vollmer. Ten uzavrel s prokurátorom dohodu o vine a treste a v súčasnosti si odpykáva trest doživotného odňatia slobody.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona