V Srbsku zatkli Američanov a Ukrajincov za pokus fotografovať pomocou dronu

NETKY.SK • 19 Február 2018, 17:03 • 2 min
V Srbsku zatkli Američanov a Ukrajincov za pokus fotografovať pomocou dronu

BELEHRAD - Dvoch občanov Spojených štátov a dvoch občanov Ukrajiny zatkli v Srbsku za pokus fotografovať sídlo vojenskej polície v centre hlavného mesta Belehrad za pomoci dronu.

slovakia

left justify in out

Srbská štátna televízia v pondelňajšej správe neuviedla totožnosť štvorice zatknutých osôb a neposkytla ani iné podrobnosti. Televízia len uviedla, že dvaja ukrajinskí občania sú ženy a že všetci zadržaní sa nachádzajú v policajnej väzbe. Ďalšieho Američana zatkli v Srbsku už skôr tento mesiac za držbu neoznačenej zbrane. Provládne médiá zverejnili obvinenie, že Američan je bývalým členom elitného komanda SEAL amerických námorných síl a plánoval spáchať atentáty na neidentifikovaných srbských predstaviteľov.

 

Srbský prezident Aleksandar Vučič sa v nedeľu zmienil o zatknutej "skupine" cudzincov, ale dodal, že ich prípad nie je "nič obzvlášť závažné"K zatknutiu došlo v období silnejúcej protizápadnej kampane v srbských médiách a zvyšujúceho sa vplyvu Ruska v tejto balkánskej krajine, pripomenula tlačová agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona