V Srbsku uviazlo okolo 10.000 migrantov, v táboroch už nie je miesto

NETKY.SK • 7 November 2016, 17:51 • 2 min
V Srbsku uviazlo okolo 10.000 migrantov, v táboroch už nie je miesto

BELEHRAD - Napriek uzavretiu tzv. balkánskej migračnej trasy prichádzajú do Srbska prakticky denne ďalší utečenci a ich celkový počet dosahuje v súčasnosti až do 10.000 osôb. Informovalo o tom dnes Centrum pre azylovú pomoc v Belehrade.

slovakia

left justify in out

Iba necelá polovica spomínaného množstva migrantov (asi 4600 ľudí) je umiestnená v medzičasom preplnených záchytných centrách, varovala táto mimovládna organizácia.

 

Len pred niekoľkými dňami srbské úrady oznámili, že na území krajiny sa nachádza 7400 migrantov, pripomenula agentúra APA. Väčšina z nich čaká v Srbsku na možnosť cestovať ďalej do Chorvátska alebo Maďarska.

 

Od začiatku tohto roka deklarovalo takmer 9000 utečencov svoj zámer požiadať v Srbsku o azyl, skutočne tak však podľa šéfa spomínaného centra Radoša Djuroviča urobilo iba 540 ľudí. Djurovič na tlačovej konferencii kritizoval pomalosť azylového konania, keďže Srbsko tento rok udelilo azyl zatiaľ iba 24 osobám. Srbsko posilnilo od leta kontroly na hraniciach s Bulharskom i Macedónskom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies