V Srbsku sa začali prezidentské, parlamentné a komunálne voľby

NETKY.SK • 6 Máj 2012, 18:54 • 2 min
V Srbsku sa začali prezidentské, parlamentné a komunálne voľby

V Srbsku sa začali prezidentské, parlamentné a komunálne voľby - Politika   V Srbsku sa dnes o 7. 00 h rannej začali voľby, ktoré rozhodnú o novom prezidentovi, zložení parlamentu a miestnych samospráv.

slovakia

left justify in out

 

img

V Srbsku sa dnes o 7.00 h rannej začali voľby, ktoré rozhodnú o novom prezidentovi, zložení parlamentu a miestnych samospráv. Zhruba sedem miliónov oprávnených voličov môže až do 20.00 h odovzdať svoj hlas v niektorom z približne 8600 volebných stredísk a vybrať si 250 poslancov parlamentu z vyše 3000 kandidátov. V prezidentských voľbách sa neočakáva, že by niektorý z kandidátov získal viac ako polovicu odovzdaných hlasov, následne sa preto o dva týždne uskutoční druhé kolo hlasovania. Predvolebné prieskumy naznačili, že by sa v ňom mali stretnúť Boris Tadič - ktorý rezignoval v apríli, aby sa s osemmesačným predstihom uskutočnili predčasné prezidentské voľby súčasne s parlamentnými a komunálnymi - a vodca opozície Tomislav Nikolič, ktorý má podporu Ruska. Prvé neoficiálne výsledky, založené na výpočtoch zo vzorky odovzdaných hlasov, sa očakávajú do dvoch hodín po ukončení hlasovania. V prezidentských a parlamentných voľbách budú hlasovať aj kosovskí Srbi. Misia NATO v Kosove (KFOR) posilnila svoje jednotky o 550 nemeckých a rakúskych vojakov s cieľom zabrániť obávaným nepokojom. Voliť budú môcť kosovskí Srbi so srbskými pasmi a hlasovanie organizuje Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE).

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies