V Srbsku má v úmysle požiadať o dočasný azyl 4-tisíc migrantov

NETKY.SK • 26 August 2015, 11:24 • 2 min
V Srbsku má v úmysle požiadať o dočasný azyl 4-tisíc migrantov

VRŠAC - Vyše 4000 migrantov má v úmysle požiadať o dočasný azyl v Srbsku, uviedol v utorok tamojší minister práce a sociálnych vecí Aleksandar Vulin. Situácia v Srbsku je podľa neho pod kontrolou, bez hrozby infekcií či ochorení.

slovakia

left justify in out

Srbsko bolo od vypuknutia terajšej migračnej krízy tranzitnou krajinou pre približne 100.000 migrantov, bilancoval Vulin.

 

"V súčasnej dobe máme v Preševe viac ako 1000 migrantov, ktorí čakajú na podstúpenie nevyhnutných procedúr. Všetci prešli lekárskou prehliadkou, dostali lieky, potravinové balíčky, informácie o našich strediskách, do ktorých môžu ísť, ako sa tam dostať a ako sa správať," povedal Vulin novinárom počas návštevy mesta Vršac.

 

Podľa agentúry Tanjug minister poznamenal, že žiadatelia o azyl nezostanú v Srbsku dlhšiu dobu, ale kým sú v krajine, sú pod ochranou štátneho a medzinárodného práva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies