V spore Justičný Oskar vz. Nový Čas sa pokúsia o dohodu

NETKY.SK • 1 Október 2014, 10:02 • 2 min
V spore Justičný Oskar vz. Nový Čas sa pokúsia o dohodu

BRATISLAVA – V prípade miliónovej žaloby združenia Justičný Oskar proti vydavateľovi denníka Nový Čas sa právnici pokúsia o mimosúdnu dohodu.

slovakia

left justify in out

Dnes sa na Okresnom súde Bratislava II začalo prvé pojednávanie v prípade tejto žaloby. Sudkyňa hneď v úvode navrhla obom stranám, aby sa pokúsili vyriešiť spor dohodou. Keďže právni zástupcovia s rokovaniami súhlasili, pojednávanie odročili na 7. novembra.

 

Združenie Justičný Oskar žiada ako náhradu škody od vydavateľstva milión eur. Ide v poradí o ôsmu žalobu, ktorá sa týka článkov o stretnutí sudcov a právnikov v Rajeckých Tepliciach v bare Bonanno z roku 2010. Nový Čas v júni 2011 informoval o akcii, na ktorej právnik na dôchodku Tibor Péchy na ulici pred barom Bonanno v Rajeckých Tepliciach vítal prichádzajúcich hostí zo združenia Justičný Oskar s modrými slúchadlami na ušiach a nefunkčným samopalom v ruke. Denník vtedy pripomenul, že pár mesiacov predtým Ľubomír Harman s modrými chráničmi na ušiach a samopalom v ruke zastrelil v bratislavskej Devínskej Novej Vsi sedem ľudí. 

 

S vydavateľom denníka Nový Čas sa nesúdi len združenie Justičný Oskar. Pokračujú aj súdne konania v prípade individuálnych žalôb účastníkov stretnutia. V prípade žaloby sudcu najvyššieho súdu Daniela Hudáka prvostupňový súd už čiastočne rozhodol. Denník Nový Čas sa musí podľa súdu Hudákovi ospravedlniť v novinách, o stotisícovom odškodnom zatiaľ nerozhodol. Okrem Hudáka sa súdi aj niekdajší námestník generálneho prokurátora Ladislav Tichý a tiež sudcovia najvyššieho súdu Štefan Michálik, Juraj Seman a Milan Lipovský. Súdi sa tiež Péchy, peniaze pýta aj podnikateľ Štefan Comorek, ktorého manželka vlastní bar Bonanno. Všetci navrhovatelia vrátane Justičného Oskara spolu pýtajú približne 1,8 milióna eur. Žaloba sudcu z Čadce Jozefa Korduliaka bola zastavená pre nezaplatený súdny poplatok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona