V Spojených štátoch schválili predaj práškového alkoholu

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 18:38 • 2 min
V Spojených štátoch schválili predaj práškového alkoholu

WASHINGTON – V Amerike schválili predaj práškového alkoholu, ktorý jednoducho nasypete do vody a zachvíľu už môžete popíjať svoj obľúbený drink.

slovakia

left justify in out

Práškový alkohol je vynález Marka Phillipsa, ktorý ho nazval Palcohol a je to sypká verzia vodky, rumu či dokonca obľúbených koktejlov ako margarita alebo Cosmopolitan. Všetky tieto verzie obsahujú rovnaký podiel alkoholu ako tie tekuté.

Mark sa na svojich internetových stránkach opisuje ako atívny človek, ktorý má rád turistiku, bicyklovanie, kempovanie a plavbu na kajaku.

Propagačné video ďalej hlása: "Po hodinách činnosti si niekedy potrebujem oddýchnuť avychutnať si nejaký osviežujúci nápoj pre dospelých. Pri mojich športových aktivitách je však nepraktické nosiť so sebou ťažké fľaše vína, piva alebo iných liehovín. Jediná tekutina, ktorú si chcem zobrať je voda. Tak som si pomyslel: Nebolo by skvelé mať alkohol v práškovej forme, takže by si každý zobral so sebou iba vodu?"

 

img

Po dlhých rokoch pokusov a omylov je na svete finálny produkt – Palcohol. Jeho predaj bol schválený americkým Úradom pre obchod s alkoholom a tabakom.

Existujú však aj obavy, že by tento výrobok mohol byť používaný aj inak ako je jeho primárny cieľ. Ľudia by ho napríklad mohli šňupať alebo primiešavať do iných nápojov.

Americké štáty majú právomoc samostatne regulovať predaj alkoholu a niektoré už oznámili, že plánujú zakázať predaj Palcoholu.

Každopádne produkt sa má začať predávať už v lete a očakáva sa, že okrem Spojených štátov amerických sa bude dať kúpiť aj v zahraničí alebo online.

Vynálezca Mark Phillips však má pre širokú verejnosť jedno dôležité odporúčanie: "Nepridávajte Palcohol do jedla ani ho nepoužívajte ako korenie. Nezmeníte tým chuť, len pridáte alkohol."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies