V Spišskej Novej Vsi rozdávajú objatia, chcú vytvoriť rekord

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 09:37 • 2 min
V Spišskej Novej Vsi rozdávajú objatia, chcú vytvoriť rekord

POPRAD - Do ulíc mesta Spišská Nová Ves sa dnes v rámci akcie Deň objatí po tretí raz vydáva 80 dobrovoľníkov.

slovakia

left justify in out

„Teší ma, že v Spišskej Novej Vsi vznikla tradícia za účelom radosti a potešenia druhých jednoduchým gestom. Tento rok sa bude niesť v snahe o prvý zápis do knihy slovenských rekordov,“ informoval koordinátor akcie Matúš Sedlák, podľa ktorého chcú prekonať hranicu 15-tisíc objatí. Dobrovoľníci budú objatia rozdávať nielen na námestí a v uliciach mesta, ale navštívia aj mestské školy a verejné organizácie. Počítať ich budú za prítomnosti komisára.

 

Akciu plánovali tretí rok po sebe odštartovať prvým objatím na najvyššej kostolnej veži v strednej Európe. Zámer im však prekazilo daždivé počasie. Zrušiť preň museli aj plánované ranné vystúpenie divadelníkov v autobusoch mestskej hromadnej dopravy. „Mali v nich vystupovať dvaja mímovia. Pri presunoch do autobusov by im asi dážď postupne zmyl ich pomaľované tváre a nebolo by to už ono,“ vysvetlil Sedlák. Ako však dodal, ďalší program zatiaľ nerušia. Onedlho vyrazia rozdávať objatia aj do nemocnice a miestneho domova dôchodcov. „Cieľom je vytvoriť myšlienku a reťaz, aby sa v tento deň ľudia potešili a vytvorili na svojej tvári úsmev hodný šírenia,“ doplnil Sedlák.

 

Organizátori pripravili aj pestrý sprievodný program. Deň objatí v Spišskej Novej Vsi privíta historického klauna z Košíc, hudobníkov z Oravy, Žiliny a mnoho domácich umelcov.

 

Deň objatí sa dnes koná vo viac ako 30 slovenských mestách a vyše 25 krajinách sveta. Na Slovensku sa akcia zrodila v roku 2012 v hlave vtedy 16-ročného Jaroslava Dodoka z Banskej Bystrice, ktorý chcel ľudí okolo seba potešiť niečím netradičným.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies