V Spišskej Novej Vsi rozdali vyše 17-tisíc objatí

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 07:56 • 2 min
V Spišskej Novej Vsi rozdali vyše 17-tisíc objatí

BRATISLAVA - V uliciach Spišskej Novej Vsi dnes v rámci akcie Deň objatí rozdali 17 083 objatí. Podarilo sa to 67 študentom stredných škôl, ktorí tak vyslúžili pre podujatie zápis do Knihy slovenských rekordov.

slovakia

left justify in out

Dobrovoľníci, ktorých pôvodným cieľom bolo prekonať 15-tisíc objatí, rozdávali objatia nielen na námestí a v uliciach mesta, ale navštívili aj mestské školy a verejné organizácie. Počas šiestich hodín ich počítali za prítomnosti komisára.

 

Akciu plánovali tretí rok po sebe odštartovať prvým objatím na najvyššej kostolnej veži v strednej Európe. Zámer im však prekazilo daždivé počasie. Zrušiť preň museli aj plánované ranné vystúpenie divadelníkov v autobusoch mestskej hromadnej dopravy. "Mali v nich vystupovať dvaja mímovia. Pri presunoch do autobusov by im asi dážď postupne zmyl ich pomaľované tváre a nebolo by to už ono," vysvetlil koordinátor akcie Matúš Sedlák. Ďalší program však už nezrušili a objatia vyrazili rozdávať aj do nemocnice a miestneho domova dôchodcov.

 

Organizátori pripravili tiež pestrý sprievodný program. Deň objatí v Spišskej Novej Vsi privítal historického klauna z Košíc, hudobníkov z Oravy, Žiliny a mnoho domácich umelcov.

 

Deň objatí sa dnes konal vo viac ako 30 slovenských mestách a vyše 25 krajinách sveta. Na Slovensku sa akcia zrodila v roku 2012 v hlave vtedy 16-ročného Jaroslava Dodoka z Banskej Bystrice, ktorý chcel ľudí okolo seba potešiť niečím netradičným.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies