AKTUALIZÁCIA: V Spišskej Novej Vsi v domove dôchodcov zasahovali hasiči aj zdravotníci

NETKY.SK • 29 Marec 2022, 16:21 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: V Spišskej Novej Vsi v domove dôchodcov  zasahovali hasiči aj zdravotníci

SPIŠSKÁ NOVÁ VES – Hasiči bojovali s požiarom v domove dôchodcov v Spišskej Novej Vsi.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 18:55 (29. 3. 2022)

 

Domov dôchodcov na Brezovej ulici v Spišskej Novej Vsi zachvátil v utorok popoludní požiar. Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach pre TASR potvrdil, že na mieste aktuálne zasahuje 11 profesionálnych hasičov s ôsmimi kusmi techniky a ďalšie dve jednotky hasičských dobrovoľníkov. Na mieste zatiaľ nie sú zranené osoby, čo pre TASR potvrdila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová. Záchranári však ostávajú pri požiari a v prípade potreby sú pripravení pomôcť. Domov dôchodcov je v správe mesta Spišská Nová Ves, jeho zástupcovia sú podľa hovorkyne mesta Edity Gondovej na mieste a situáciu sa snažia riešiť.

 

 

Požiar hasičom nahlásili okolo 13:30 h, bližšie informácie k jeho vzniku či príčinám zatiaľ nie sú známe. Riaditeľ domova dôchodcov Štefan Šiška pre TASR potvrdil, že v priebehu polhodiny od vypuknutia požiaru sa podarilo všetkých z horiacej budovy evakuovať.

 

„V zariadení bolo 190 ľudí, nikto zo zamestnancov ani klientov sa, našťastie, nezranil. Momentálne máme zasadnutie krízového štábu, kde budeme riešiť, kam týchto ľudí umiestnime. Budova je pomerne dosť zničená,“ zhodnotil situáciu Šiška. Dodal, že oheň sa pravdepodobne začal šíriť z nejakého miesta spod strechy a zasiahol aj nižšie poschodia. Hasiči sú stále na mieste a snažia sa požiar zlikvidovať. „Škody budú vysoké, pravdepodobne sa aj časť strechy prepadla na štvrté poschodie,“ dodal riaditeľ.

 

 

Krajská policajná hovorkyňa z Košíc Lenka Ivanová doplnila, že osoby odvážajú z miesta udalosti evakuačnými autobusmi nateraz do miestnej športovej haly. Spišskonovoveskí dopravní policajti zároveň pre požiar uzavreli križovatku ulíc Gorkého a Brezovu ulicu, prichádzajúcich vodičov navigujú na obchádzkové trasy.

 

„Všetci policajti na mieste, bez rozdielu zaradenia a funkcie, pomáhajú ľuďom dostať sa čo najskôr do bezpečia a usmerňujú dopravu. Po uhasení požiaru sa začne obhliadka miesta požiaru, reálne to však bude možné až po jeho kompletnej likvidácii,“ dodala Ivanová. Samospráva mesta Spišská Nová Ves na sociálnej sieti informovala, že ľudí, ktorých bolo nutné zo zariadenia evakuovať, rozmiestňujú do nemocníc, hotelov a domáceho ubytovania. V športovej hale sa realizuje len ich prerozdelenie.

 

 

 

Pôvodná správa:

 

Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach pre TASR potvrdil, že na mieste aktuálne zasahuje 11 profesionálnych hasičov s 8 kusmi techniky a ďalšie 2 jednotky hasičských dobrovoľníkov. Hasiči zatiaľ nepotvrdili zranené osoby, na mieste však zasahuje záchranná zdravotná služba.

 

Možno vás zaujme: Ťažká betónová platňa zranila dvoch pracovníkov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies