V Špindlerovom Mlýne spadla lanovka: Jeden mŕtvy, štyria zranení

NETKY.SK • 30 November 2013, 10:05 • 2 min
V Špindlerovom Mlýne spadla lanovka: Jeden mŕtvy, štyria zranení

Špindlerův Mlýn - V Špindlerovom Mlýne v piatok havarovala nákladná lanovka, ktorá prevážala päť ľudí.

slovakia

left justify in out

Jedna osoba pri nešťastí zahynula, ďalšie štyri osoby, z toho dve deti, utrpeli vážne zranenia. Informoval o tom český spravodajský server iDNES.cz.

Podľa svedkov nehody sa lanovka zrútila z výšky asi 20 metrov do zalesneného terénu. K nešťastiu došlo okolo 20.00 v lokalite Přední Labská na okraji Špindlerovho Mlýna. Nákladná lanovka vedie k chate Bumbálka. Podľa internetových stránok chaty je však využívaná len na dopravu zásob či batožiny a lyží klientov. "Na nič sa ma nepýtajte," povedal iDNES.cz prevádzkovateľ chaty Miloslav Jirman.

V piatok večer nákladnou lanovkou cestovali podľa informácií záchrannej služby okrem troch dospelých aj neplnoletí, vrátane štvorročného dieťaťa. "Jeden z nich utrpel závažné poranenia niekoľkých telesných systémov. Druhá osoba utrpela ľahšie zranenia. Záchranári ich z miesta transportovali do starostlivosti lekárov traumatologického centra Fakultnej nemocnice v Hradci Králové. Dve dospelé ženy utrpeli závažné poranenia a lekári ich museli napojiť na prístroje pre podporu životných funkcií," uviedol hovorca záchrannej služby Královehradeckého kraja Tomáš Ježek.

Nešťastie sa stalo v strmom svahu niekoľko desiatok metrov od cesty. Záchranári na mieste zasahovali počas hustého sneženia. Obhliadku miesta činu policajní experti vykonajú zrejme až v sobotu cez deň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies