V speváckom zbore Donaustimmen vo Wolfsthale sú Slováci aj azylanti

NETKY.SK • 15 Február 2017, 18:29 • 2 min
V speváckom zbore Donaustimmen vo Wolfsthale sú Slováci aj azylanti

WOLFSTHAL – V speváckom zbore Donaustimmen v rakúskej prihraničnej obci Wolfsthal spievajú azylanti, ktorí sa chcú aj takto implementovať do spoločnosti. Pre TASR to dnes povedal zbormajster Robert Tistan, ktorý do Wolfsthalu dochádza z Bratislavy.

slovakia

left justify in out

"Na jeseň sme tu mali speváka z Iránu s celou rodinou, prišiel na jednu, dve skúšky, ale bol veľmi tradične ladený, zameraný na iránsku ľudovú tradíciu a západný štýl spevu bol pre neho veľkým sústom, takže to nevyšlo," uviedol Tistan. Podľa jeho ďalších slov s ďalší iránsky azylant pôsobiaci v zbore, ktorý býva v Hainburgu, je veľmi perspektívny.

 

 

Donaustimmen má v súčasnosti 30 členov, z toho tretinu tvoria Slováci žijúci zväčša v prihraničných obciach Rakúska. Repertoár, ktorý nacvičujú v priestoroch fary, prezentujú pri rôznych príležitostiach. "Medzi najväčšie kultúrne podujatia patrí Vianočný koncert a koncert pri príležitosti otvorenia leta, ten práve pripravujeme," doplnil Tistan s tým, že týmito podujatiami žije celá dedina. Donaustimmen vystupuje aj na svadbách, rôznych kultúrno-spoločenských podujatiach a spieva na niektorých bohoslužbách v tamojšom kostole, keďže patrí čiastočne aj pod faru vo Wolfsthale.

 

Rekonštruovaný kostol s vynikajúcou akustikou je zároveň miestom pre kultúrne podujatia, ktoré usporadúva obec.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona