V Sparte sa tešia na Réwaya, nechcú ho naháňať po Kanade

NETKY.SK • 7 Január 2015, 09:24 • 2 min
V Sparte sa tešia na Réwaya, nechcú ho naháňať po Kanade

PRAHA/MONTREAL - V pražskej Sparte už netrpezlivo očakávajú návrat Martina Réwaya z majstrovstiev sveta hokejistov do 20 rokov v Montreale a Toronte. Slováci na šampionáte získali bronzové medaily, Réway bol kapitánom a veľkou oporou výberu.

slovakia

left justify in out

Mladý útočník sa už teší na návrat do sparťanskej kabíny. "Viem si predstaviť, čo ma čaká v Česku, keď sme ich vyradili. Hlavne v Sparte, len či tam vôbec budem hrať," žartoval podľa iDnes.cz v mixzóne Air Canada Centra Martin Réway.

 

Devätnásťročný pražský rodák by mal byť Sparte k dispozícii už v piatok v Pardubiciach. Slováci pricestujú domov v stredu predpoludním. Na Réwayove slová s úsmevom zareagoval aj tréner rudých Josef Jandač. "Aj to je možné, že si nezahrá. Keď však máme toľkých maródov, tak sa možno nejaké miesto nájde," smial sa po utorkovom extraligovom zápase s Libercom Jandač. Pražský klub sa však nevie spojiť s oslavujúcim slovenským útočníkom. "Športový manažér Patrik Martinec mu napísal esemesku a zatiaľ nereagoval. Uvidíme, či vôbec priletí, alebo ho budeme chytať niekde po Kanade," vtipkoval ďalej podľa iDnes.cz Jandač. 

 

Réway na svetovom šampionáte juniorov nazbieral v siedmich zápasoch deväť bodov za štyri góly a päť asistencií. Výkony čoskoro dvadsaťročného talentu pozorne sledovali aj v kabíne Sparty. "Každý v šatni ho povzbudzoval, úspech mu želal. Chlapci si bronz zaslúžili. Tím bol postavený na Martinovi a brankárovi Godlovi. Ešte je potrebné vyzdvihnúť trénera Bokroša, ktorý mužstvo dobre pripravil a má na bronze veľkú zásluhu," uviedol pre iDnes.cz obranca Sparty Marek Ďaloga, ktorý Slovensko reprezentoval na MS do 20 rokov 2009 a s tímom prehral v Ottawe zápas o 3. miesto. "Dúfam, že bronz každému hráčovi pomôže do ďalšej kariéry. Hrali výborne, jeden za druhého bojovali. To rozhodlo," uviedol pre iDnes.cz ďalší bývalý slovenský reprezentant do 20 rokov a v súčasnosti člen seniorského národného tímu Juraj Mikuš. 

 

Na návrat Réwaya sa sparťania tešia, kapitán Tomáš Rolinek by mal Slovákovi vypočítať, koľko ho bude úspech stáť. Pohodu z kanadských klzísk by si mal Réway preniesť aj do českej extraligy. "Patrí k najlepším útočníkom v lige. Má skvelé prihrávky, prehľad, presne to potrebujeme v presilovke. Je to tvorivý hráč a myslím si, že nám veľmi pomôže," tvrdí Ďaloga a Juraj Mikuš ho dopĺňa: "Je niekde inde ako ostatní hráči zo šampionátu dvadsiatok. Bolo vidieť, ako si verí. V juniorskom hokeji je o krok dopredu. Body to len dosvedčili." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies