V Španielsku zostáva v platnosti štvrtý stupeň teroristickej hrozby

NETKY.SK • 19 August 2017, 13:55 • 2 min
V Španielsku zostáva v platnosti štvrtý stupeň teroristickej hrozby

MADRID - Španielska vláda nezvýši po teroristickom útoku v Barcelone a pokuse o ďalšiu teroristickú akciu v letovisku Cambrils aktuálne platný štvrtý stupeň teroristickej hrozby na päťstupňovej škále.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes v Madride španielsky minister vnútra Juan Ignacio Zoido. Podľa jeho slov sa však s okamžitou platnosťou sprísňujú bezpečnostné opatrenia, o ktorých však minister nechcel uviesť podrobnosti. 

 

Španielska vláda považuje, ako konštatoval minister vnútra, teroristickú bunku zodpovednú za udalosti ostatných dní za rozbitú.

 

Druhý najvyšší stupeň teroristického ohrozenia, ktorý znamená "značné riziko teroristického útoku", platí v monarchii na Pyrenejskom polostrove už dva roky.

 

Džihádisti z tzv. Islamského štátu sa dnes prostredníctvom webu opäť prihlásili k zodpovednosti za teroristické útoky v Španielsku. Už skôr sa tak stalo po útoku v Barcelone prostredníctvom im blízkej agentúry Amák.

Podľa novšieho vyhlásenia realizovali akcie dve skupiny bojovníkov, ktoré si vzali na mušku "križiakov".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies