V Španielsku zavedú funkciu videorozhodcu od sezóny 2018/19

NETKY.SK • 31 Január 2017, 13:22 • 2 min
V Španielsku zavedú funkciu videorozhodcu od sezóny 2018/19

MADRID - Vedenie Španielskej futbalovej ligy (LFP) oznámilo, že od sezóny 2018/19 zavedie funkciu videorozhodcu. LFP zastrešuje dve najvyššie futbalové súťaže na Pyrenejskom polostrove - La Ligu a Segundu Division.

slovakia

left justify in out

Kritika v súvislosti s absenciou videorozhodcu sa rozvírila po incidente, ktorý sa udial v nedeľňajšom zápase La Ligy medzi Realom Betis Sevilla a FC Barcelona. Arbitri v ňom hosťom neuznali regulárny gól, keď nepostrehli, že lopta celým objemom prešla bránkovú čiaru.

 

Šéf LFP Javier Tebas uviedol, že v Španielsku uprednostnia videorozhodcu pred tzv. technológiou bránkovej čiary, ktorú používajú v iných popredných európskych súťažiach. Tebas dodal, že zavedenie videorozhodcu podlieha schváleniu od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). "Čakáme na súhlas od FIFA. Ak všetko pôjde podľa plánu, videorozhodcov budeme využívať od sezóny 2018/19," potvrdil Tebas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies