V Španielsku zatkli údajného lídra skupiny, ktorá verbovala bojovníkov do Sýrie

NETKY.SK • 16 September 2013, 18:33 • 2 min
V Španielsku zatkli údajného lídra skupiny, ktorá verbovala bojovníkov do Sýrie

MADRID - Španielska polícia zatkla dnes podozrivého lídra skupiny napojenej na teroristickú sieť al-Káida, ktorá verbovala džihádistických bojovníkov do Sýrie. Informovalo o tom španielske ministerstvo vnútra.

slovakia

left justify in out

Španielskeho občana Yassina Ahmeda Laarbiho zatkli v španielskej enkláve Ceuta na pobreží severnej Afriky. Od 21. júna tam zadržiavajú ôsmich podozrivých členov tejto skupiny. Podľa ministerstva vnútra verbovala a indoktrinovala potenciálnych bojovníkov v enkláve Ceuta a v Maroku. Skupina zrejme poslala do Sýrie už desiatky bojovníkov. Niektorí tam mohli podstúpiť vojenský výcvik alebo sa zúčastnili na samovražedných útokoch.

V španielskej enkláve Ceuta, na ktorú si robí nárok Maroko, žije podľa agentúry DPA okolo 80.000 ľudí. Takmer polovicu z nich tvoria moslimovia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona