V Španielsku zatkli Maročanku podozrivú z verbovania žien do IS

NETKY.SK • 7 Marec 2015, 18:04 • 2 min
V Španielsku zatkli Maročanku podozrivú z verbovania žien do IS

MADRID - Španielske úrady dnes zatkli Maročanku, ktorá je podozrivá, že na území Španielska verbovala ženy do extrémistickej organizácie Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Marockú občianku Samiru Jerúovú zatkli dnes hneď po pristátí jej lietadla na letisku v Barcelone, kam pricestovala z Turecka. Zatkli ju na základe medzinárodného zatykača, ktorý vydal španielsky súd, informovalo dnes španielske ministerstvo vnútra.

 

Jerúová vlani v decembri odcestovala z mesta Rubí na severe Katalánska, pričom so sebou vzala aj svojho trojročného syna, ktorý má španielske občianstvo. Zmiznutie dieťaťa nahlásil úradom jeho otec, ktorý žije v Španielsku. Pohyb Jerúovej potom zaznamenali v Turecku, keď sa ilegálne pokúšala prekročiť hranice do Sýrie, kde sa podľa všetkého chcela pridať k islamistom.

 

Španielski vyšetrovatelia v spolupráci s tureckými úradmi dospeli k dôkazom, že Jerúová zohrávala významnú rolu pri nábore dobrovoľníkov do IS, a to najmä žien.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona