V Španielsku zakázali drezúru zvierat v cirkusoch!

NETKY.SK • 31 Október 2013, 06:22 • 2 min
V Španielsku zakázali drezúru zvierat v cirkusoch!

BARCELONA- Katalánsko, ktoré je od začiatku minulého roka prvým regiónom pevninského Španielska, kde sú zakázané býčie zápasy, sa chystá ako prvé zakázať aj cirkusové drezúry zvierat.

slovakia

left justify in out

Poslanci regionálneho parlamentu v Barcelone schválili veľkou väčšinou hlasov návrh zákonnej úpravy, v rámci ktorej by už jestvujúci zákon o ochrane zvierat rozšírili o článok, vyhlasujúci za ilegálnu prezentáciu zvierat v cirkusoch na celom území Katalánska. Za iniciatívou sú katalánski nacionalisti a štyri ľavicové strany, ktoré ju zdôvodnili zneužívaním a týraním zvierat pri drezúre, informovali dnes španielske médiá.

V krajine na Pyrenejskom polostrove to však nie je úplná novinka, pretože cirkusová drezúra zvierat je už zakázaná vo viac ako 135 mestách a obciach, až 99 z nich však leží v Katalánsku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona