V Španielsku vznikol sirotinec pre nafukovačky bez majiteľov: Letovisko tým chráni prírodu

NETKY.SK • 5 Október 2017, 11:40 • 2 min
V Španielsku vznikol sirotinec pre nafukovačky bez majiteľov: Letovisko tým chráni prírodu

Španielske letovisko sa rozhodlo originálne skoncovať s plážami plnými nafukovačiek bez majiteľov.

slovakia

left justify in out

Kto z nás si na dovolenke pri mori nikdy nekúpil žiadnu uletenú nafukovačku či plávacie koleso? Takáto pomôcka nám dni voľna pri vode dokáže naplniť zábavou. Na tom by, samozrejme, nebolo nič zlé, horšie však je, ak sa rozhodneme, že táto dovolenková zábavka s nami domov nepoputuje. Či už preto, že sa nám nezmestí do batožiny, alebo nestihla uschnúť, prípadne nás jednoducho omrzela. Čo teda s ňou? Niekedy ostávajú v hotelových izbách, inokedy, žiaľ, na plážach, odkiaľ sa ľahko dostávajú do mora.

 

Známy rezervačný portál sa rozhodol urobiť prieskum, v rámci ktorého sa dovolenkárov pýtali, či si svoje nafukovačky z prímorských destinácii berú s sebou domov. Ukázalo sa, že až 72 percent z nich tak neurobí. Na tento alarmujúci výsledok preto pohotovo zareagovalo španielske letovisko Hipotels Gran Playa de Palma a zriadilo „sirotinec“ pre opustené nafukovačky.

 

Pracovníci tejto netradičnej inštitúcie majú za úlohu nafukovačky bez majiteľov pozbierať z pláží a iných priestranstiev a následne ich roztriedia na použiteľné a poškodené. Tie poškodené odnesú do separovaného odpadu, použiteľné očistia a umiestnia do svojho „sirotinca“. Odtiaľ si ich bude môcť požičať akýkoľvek záujemca.

 

Ide teda o mimoriadne šikovné a ekologické riešenie problému s takýmito relatívne veľkými kusmi plastov, ktoré vietor často zanáša na more, kde následne škodia mnohým živočíchom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies