V Španielsku vypukli pre rekordné horúčavy najmenej tri lesné požiare

NETKY.SK • 17 Máj 2015, 14:13 • 2 min
V Španielsku vypukli pre rekordné horúčavy najmenej tri lesné požiare

MADRID - Španielski hasiči zvádzajú boj s najmenej troma lesnými požiarmi vzhľadom na rekordne vysoké teploty, ktoré zaznamenali za posledné dni v Španielsku.

slovakia

left justify in out

Uviedla to agentúra AP s odvolaním sa na tamojšie úrady.

 

Riadenie letovej prevádzky informovalo, že koordináciu potrebovalo viacero lietadiel nasadených do boja proti mohutným požiarom. Tie objavili dnes v hornatej oblasti národného parku Sierra Calderona na východe Španielska.

 

Ďalších šesť požiarnych lietadiel nasadili na hasenie lesného požiaru, ktorý vypukol v neďaleko ležiacej samospráve Sagobre. Potvrdilo to španielske krízové koordinačné centrum.

 

Španielskym hasičom pomáhali vrtuľníky aj pri lokalizácii potenciálne nebezpečných požiarisk po štvrtkovom požiari v samospráve Pego, ležiacej na východe Španielska.

 

Teploty v Španielsku začali klesať po niekoľkých dňoch pretrvávajúcich horúčav. Podľa AP sú takéto vysoké teploty v Španielsku príznačné skôr pre polovicu leta, než pre máj.

 

Podľa údajov španielskeho hydrometeorologického ústavu v meste Xativa na východe Španielska namerali vo štvrtok rekordných 42,9 stupňa Celzia, čím došlo k prekonaniu rekordu spred deviatich rokov. Na letisku v juhošpanielskej Córdobe sa vtedy ortuť teplomera vyšplhala na 40,1 stupňa Celzia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies