V Španielsku si minútou ticha uctia obete z Barcelony

NETKY.SK • 18 August 2017, 13:55 • 2 min
V Španielsku si minútou ticha uctia obete z Barcelony

Barcelona - Futbalové ligy v Španielsku si tento týždeň pripomenú minútou ticha pamiatku obetí štvrtkového teroristického útoku v Barcelone.

slovakia

left justify in out

Útočník vrážal vo štvrtok večer dodávkou do chodcov na obľúbenej barcelonskej promenáde Las Ramblas, zabil 13 ľudí a zranil ďalších 100 osôb. Pätnásť z nich je vo vážnom stave.

 

"Najvyššia súťaž požiadala Španielsku futbalovú federáciu o minútu ticha pred každým zápasom prvého kola súťaže. Profesionálny futbal týmto spôsobom vyjadrí sústrasť a solidaritu s príbuznými a priateľmi obetí," píše sa v stanovisku La Ligy.

 

Najvyššia španielska súťaž odštartuje v piatok večer zápasmi Leganes - Alaves a Valencia - Las Palmas. Espaňol Barcelona nastúpi v sobotu neskoro večer na ihrisku FC Sevilla, FC Barcelona si zahrá v nedeľu doma proti druhému sevillskému klubu Betisu.

 

"FC Barcelona chce vyjadriť svoj hlboký zármutok a veľký odpor voči teroristickému útoku, ktorý zasiahol srdce nášho mesta, la Rambla de Barcelona. Klub posiela svoju podporu a myšlienky obetiam, ich rodinám a priateľom, ako aj obyvateľom Barcelony a jej návštevníkom. Na znak úcty budú počas všetkých zápasov tento víkend stiahnuté vlajky a hráči oboch tímov budú mať čierne pásky," píše sa v stanovisku klubu.

 

K útoku sa vyjadrili aj predstavitelia Realu Madrid. "Chceme vyjadriť svoj najhlbší smútok v súvislosti s útokom, ku ktorému prišlo v Barcelone. Dúfame v skoré uzdravenie všetkých zranených."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies