V Španielsku si bohoslužbou uctia obete vlakového nešťastia

NETKY.SK • 29 Júl 2013, 10:22 • 2 min
V Španielsku si bohoslužbou uctia obete vlakového nešťastia

SANTIAGO DE COMPOSTELA - V Španielsku si dnes bohoslužbou uctia obete vlakového nešťastia, ktoré si vyžiadalo 79 ľudských životov. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Ceremónia sa uskutoční o 19.00 h v katedrále mesta Santiago de Compostela, pri ktorom sa minulú stredu vlak vykoľajil. Na bohoslužbe sa zúčastní aj španielsky premiér Mariano Rajoy, niekoľko jeho ministrov, princ Filip a infantka Elena.

Podľa agentúry Reuters je v nemocnici stále 70 ľudí, 22 z nich je v kritickom stave. Rušňovodiča Francisca Josého Garzóna Ama v nedeľu večer podmienečne prepustili z policajnej väzby. Vyšetrujúci sudca ho obvinil zo 79 prípadov zabitia a mnohých trestných činov ublíženia na zdraví. Dopustiť sa ich mal prostredníctvom svojej profesijnej nedbanlivosti.

Podľa doterajších poznatkov vošiel vlak riadený Garzónom zo stále neznámych príčin rýchlosťou okolo 190 km/h do ostrej zákruty, pred ktorou mal spomaliť na 80 km/h. Vyšetrovatelia zisťujú, či nešťastie spôsobila ľudská chyba alebo zlyhanie techniky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies